2012. március 25., vasárnap

Előre

Most már alig van vissza az év első nagy eseményéig. De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis előbb a fiúk összelocsolkodják a benzinpénzt, a lányok pedig ennek örömére kivirágozva jelennek majd meg a helyszíneken.
Kezdünk mindent egy jó kis Cruise Night-tal a Kerepesi úton, az ígéretek szerint megreformálva a dolgokat és igazodva az amcsi mintához, azaz a csupa léghűtéses VW sorok a parkolóban. Bízzunk benne, hogy az előző évek vegyes felhozatala nem szegte kedvét a bogarasoknak és nem hagyjuk szégyenben Mr. Balczót, megtöltjük a levegősöknek fenntartott sorokat.
Rögtön másnap jöhet az MBK éves szezonnyitó Rajzása a városligeti műjégpályára. A helyszín már ismert a bogarasoknak, igaz azóta új köntösbe öltözött, szebb és nagyobb lett. Tökéletes körülmények és ha betartjuk a szervezők kéréseit, ismét egy hangulatos Rajzásunk lehet.
Végül egy kicsit későbbi időpontban, de nem utolsó sorban személyes kedvencem a Drive In Movie Night a RetroCarClub szervezésében. Kultikus helyszín a Hungaroring szomszédságában és bízom benne, hogy a tavalyi folytatással "Csak semmi pánik" és Ötvös Csöpi régről ismert, de megunhatatlan kalandjaival.
A rendezvények plakátjai bal oldalt láthatóak. További infókért katt a képekre, vagy az "arcoskönyvben" keressétek a részletes programokat, kapcsolódjatok az eseményekhez.

2012. március 21., szerda

Furcsa mozgolódás

Most már, így pár év elteltével talán elmondhatom magamról, hogy gyógyíthatatlan bogaras vagyok és ebből adódóan bogaras szemmel járok a nagyvilágban és a városban. Azonban azt kell mondanom, hogy furcsa dolgok történtek az elmúlt héten Vácon, mégpedig megugrott a városban leledző egy négyzetkilométerre jutó bogarak száma. Ma például két számomra teljesen ismeretlen bogárral is találkoztam és nem úgy néztek ki, mint amik átutazóban járnának, sokkal inkább mintha a garázs mélyéről előbányászva kerültek volna ki. Az egyik este pedig egy töklámpás vonult végig a főúton, majd a művelődési háznál kirakva utasát tovább száguldott.
Az okfejtést még végzem, de a "válságautó" vonalon elindulva kicsit magas fogyasztása kizárná a esetleges kategóriából, de az alacsony adóbesorolás és viszonylag olcsó biztosítás mégis ideális havi bevásárló autóvá teszi a bogarat - bár a csomagtartója igencsak szűkös egy nagycsaládos bevásárlólistának.
Mindenesetre ezek a dolgok arra sarkalnak, hogy Minkát is előbányásszam, végtére is itt minden róla szól, de már annyit ígérgettem és írtam le ezt, hogy már csak pironkodva osztom meg az olyan irányú gondolataimat, hogy keskeny futómű, ültetőcsonk, tárcsafék és Rajzás 2012. Sajnos egyre valószínűbbnek tűnik a matematika nyelvén megfogalmazva, hogy ennek a négy halmaznak nem lesz közös részhalmaza. Persze mindig van egy "B" variáns vagy egy Jolly Joker, amit nálunk Bordónak hívnak, de azért igyekezzünk...

2012. március 15., csütörtök

Kerekítés

Tegnap út közben egész számra fordult a Bordó kilométer-számlálója. Ezt a pillanatot örökítettem meg...

2012. március 11., vasárnap

Agyban két keréken

Belebotlottam szörfölgetés közben pár érdekes motoros netnaplóba.
Az egész Mr. Butolay linkjével indult, Ő ugyebár T2-se és egyéb négykerekűje mellett mozog a custom motorkerékpárok világában is, saját Hondáját a tavalyi EMAT-on is kiállította, akkor még projekt állapotban.
Szóval elindultam egy vonalon és sorban jöttek az érdekes képek a világ minden tájáról. Kezdem a franciákkal és egy jó kis videóval:

Az érdekességek között egy magyar blog:
http://ismeretlenblog.blogspot.com/
a svédektől:
http://belladonna-trackers.blogspot.com/
és az óceán túloldaláról:
http://goawaygarage.blogspot.com/
Jogos lehet a kérdés, hogy miért nem az autóimról posztolok(?). Sajnos nem úgy jönnek össze a dolgok, hogy időm lenne rájuk. Minkánál ugye futóműprojekt van függőben, hogy a tárcsafék és az ültetőcsonk is bekerüljön, műszakira mehessen, a Bordóra pedig egy általános szerviz férne rá olajcserével és fékellenőrzéssel.

2012. március 3., szombat

Új bakancsok

A hétvégi beszerzőúttal nekiálltam az előző bejegyzésben előrevetített csinosítgatásnak, vagyis az első lépést megtettem. Sikerült szert tennem még egy Kronprinz garnitúrára.
Azért mielőtt dísze lehetne a Bordónak, magát a felniket is kezelésbe kell majd vennem. Úgy tervezem egy kis homok, majd egy kis porfestés tökéletes védelmet ad majd a felületnek és a megfelelő színválasztással remek kompozíciót alkotnak majd a royal red színnel.

2012. március 1., csütörtök

Egyértelmű tavasz

A Bordó ledobta magáról a ponyvát és a szabadba kívánkozott, én pedig nem álltam ellen. Még ha az első körben kényszerűségből a munkahely felé is irányítottam, délután aztán szakítottam időt egy kis örömködésre is a Dunakanyarban. Szóval túl vagyunk az első hosszabb úton és a hosszas álldogálás ellenére szépen teljesítette azt. Most már a csinosításokra kell figyelni, hamarosan indul a szezon...