2012. május 29., kedd

Legálisan úton

Ma délelőtt nagyot gondoltam és a kolléganőmmel lebeszéltem, hogy délben lelépek a munkából, megyek bogarat vizsgáztatni.
András egyeztetett nekem időpontot és 1-kor már a vizsgaállomáson voltam, majd úgy fél 5-kor kerültünk sorra és sikeres vizsgát tett Minka. Utána sebtiben kapott a kasztni egy habos gőzborotvát, így már tisztán pózoltunk az utcában. Holnap már mehetek a "nagyhangúval" - így becézték az állomáson - munkába. Persze jobb lesz tankolni is a benzináremelés előtt.
Ezek után már nincs akadálya a Sződligeti Veterán Találkozónak sem, nem kényszerülök drótszamárra pattanni...

2012. május 28., hétfő

Műszakira fel

Pünkösdi hangulatban telt a mai délután a garázsban és ennek gondolom a szomszédok is örültek... Végre sikerült vizsgaállapotra hoznom Minkát, ami gyújtásállítást, gyertyapucolást valamint kerékcserét jelent. Szerdára tervezem a vizsgasort, nagyon remélem, hogy most végre el tudom vinni.
Elég szokatlan a lemezfelni-KPZ kombináció, de előfordulhat, hogy vizsgáztatás után is tartom ezt a felállást, mert így mégiscsak 3 centivel magasabb az orra, bár nem egy szépségdíjas összeállítás.
A múlt héten a Bordó is előkerült a ponyva alól, bár félelemmel indultam munkába vele - egyre hangosabban kotyog valami elöl, de a kedves vizsgaelnök kedvéért és a tanítványok sikeréért sok mindent bevállal az ember.

2012. május 8., kedd

KPZ kupak

Sikerült addig eljutnom a kupakok ügyében, hogy ma délután Jávor Tamásnak köszönhetően saját kezembe foghattam egy eredeti nyomású lemezt, mintának és méreteket vehettem róla. A napokban készítek egy rajzot és felkeresem a mesterembert a kupak elkészítésére.Mivel ismét bebocsájtást nyertem a Zombie-k műhelyébe, egy régi ismerőst is köszönthettem az elspájzolt léghűtésesek között és megcsodáltam a télen megszépült T2b pritsche-t is.
Innen is köszönöm szépen a segítséget!

2012. május 6., vasárnap

Menjünk Sződligetre

Lassan elkezdünk készülődni, végül is Sződliget nincs messze simán letekerem azt az 5 km-t a Puchhal, mert a zöld drótszamár jól bírja még magát... Ez persze irónia volt ismét, hiszen autós találkozóra autóval megyünk, ha van mivel és a pozitív gondolkodást erősítvén lesz is mivel!
Szóval június 9. szombat, Sződligeti Veterán Autós és Motoros Találkozó.
Mi biztos megyünk, hiszen idén is szervezői feladatokat látunk el, és nagy szeretettel várunk mindenkit. Amit garantálunk, az a Duna-parti helyszín, furfangos vetélkedők járművekkel és azon kívül is és reméljük lesz kedvetek autótokhoz öltözni, hiszen a legötletesebbeket most is díjazzuk. Mi pedig megpróbáljuk a ronda viharfelhőket elkergetni.

2012. május 3., csütörtök

Viharfelhők

"Arra van időd, amire időt szánsz" - mekkora hülyeség. Hetek óta azon dolgozok, hogy egyáltalán arra legyen időm, hogy időpontot egyeztessek a vizsgabázison Minkának. Futóművagdosásról az idei évben már nem is álmodozom, és elég távlati a Bordó megújulásának időpontja is. Valahogy nagyon besűrűsödnek a dolgok tanév vége felé, ballagásra készülés, vizsgák, új feladatkörök a munkahelyen és tényleg nem jut idő semmire, vagyis egy vizsgáztatásnyira talán jutna, ha kitalálnák az éjszaka vagy hétvégén is működő vizsgasort...
Kapcsolódnak mindehhez statisztikák is, mégpedig azért, mert Minkáról feladtam egy hirdetést. Nincs egy hónapja, hogy fut, közel 900 megtekintés, 0 telefonhívás, nem hogy 700e-re 600-ra sem. Persze ki a fene vesz a szarban hobby-autót. Szóval rajtam ragad - most próbálok valamelyest keménynek tűnni, de a szívem és élményeim egy jókora darabját vinné magával az új tulajdonos.S a végére kellene valami konklúzió, hamarosan elballag mindenki, az iskola munkáinak is látszódik már a vége, talán lesz idő a bogarakra is.