2015. január 31., szombat

Önerőből

, hátsó kerekekkel kint a garázsból. :)
Visszarakni az önindítót könnyebben ment, mint gondoltam. Persze sarukat is felpucoltam, hogy tökéletes legyen a kontakt és máris szebben tekert, nem darált vagy akadozott. Aztán adtunk egy kis füstfelhőt az utcának, mert elsőre csak két henger indult el, majd három, de a negyedik nem akarta az igazságot. Következő projekt a gyertyatisztítás, de hát majd fél éve nem járt a drága...
Mégiscsak lesz kiút a garázsból?

2015. január 30., péntek

Komplett renoválás

Elkészült a villamosságis az önindítóval. Sok minden javításra és cserére szorult: új persely, szénkefék és bendix. Az egység házát felkorongoztam és kapott egy matt fekete fedést. Holnap mehet vissza a helyére.

2015. január 29., csütörtök

Éves összefoglaló képekben

A szokásos éves Minka-filmet elkészítettem, amíg az önindító felújítására várok. A statisztika pedig nem hazudtolja meg önmagát, az előző évi bejegyzések számával egyenes arányban rövidült a film hossza is... Egyszerűen nem készültek képek a bogarakról és velük adódott élethelyzetekről. Amióta tulajdonlom őket, nem volt olyan év 2014 kivételével, hogy portré jellegű sorozat nem készült volna egyikről-másikról.
De félre a negatívumokkal jöjjön a kis zenés fotóösszeállítás: 

2015. január 22., csütörtök

Beindító

Még az elmúlt hét szombat délutánján gondoltam egy nagyot, hogy kioperálom Minkából az akadozó önindítót. Fél óra alatt egy keresztkulcs nyílt szét és kettő dugó tört el a kezeim között, szóval még csak a kereket sem tudtam levenni jobb hátulról, mert hát akna hiányában máshogy nem férek a kiszedni kívánt alkatrészhez. Gondoltam majd hétfőn veszek új keresztkulcsot aztán.... Na ez hétfőn nem jött össze, de kedd délután az új keresztkulcs 19-s ágára 360 fokos nyúlást tekertem és még egy dugókulcsot eltörtem... Végül szerdán, egy nagy szilárdságú légkulcshoz való dugó és egy keményszár segítségével levettem a kereket, ma pedig kiakasztottam az önindítót. Mehet az autóvillamosságihoz.
Arról is meg szeretnék emlékezni, hogy eme jeles esemény kapcsán írtam meg blogom 400-ik bejegyzését. Az utóbbi időben nem igazán sikerült friss bejegyzéseket írnom, jó lenne, ha ez mostantól változna!

2015. január 2., péntek

Új Év

Ezzel a tavaszias hangulatú képkockával kívánok Boldog Új Évet mindenkinek!
A T1 a korábbi, a Mini az idei karácsonyi ajándékom, hogy lefoglaljam valamivel magamat a szünetben.