2009. november 10., kedd

Ismét Léghűtéses-Flotta...

A mai nap egy léghűtésessel bővült a családi járműpark (az oválom eladása óta újra). Édesapám is beszállt a bogaras "biznicbe" és vett egy bogarat magának.
Már régen tudunk az autóról, apu gyakorlatilag az egész életét ismeri. Mindig mondta is, ha eladnák, akkor a Böröczk bácsi bogarát megvenném.
1969-ben vásárolta az utcájukban lakó szabómester az autót, újonnan a Merkúron keresztül. Az elbeszélések szerint nagyon megbecsülte az autóját... Minden év tavaszán a Volkswagen hazai képviseleténél, a budai autójavítónál végeztette el a kötelező szervizelést és tényleg vigyázott az autóra. Télen nem használta azt, nyáron viszont bejárta Európát a kis bogárral. Svájci rokonok, Olaszországi kempingtalálkozó és rengeteg hazai kiránduláson teljesített a bogárka. A börzsöny útjait már betéve ismeri. 2002-ben a szabómester keresztfia örökölte meg az autót, majd innentől nem volt rendszeresen mozgatva a kicsike, havonta beindították az autót, néha elmentek vele Vác közelébe kirándulni, majd 2005 év végén kivonták a forgalomból.
Most eljött a mi időnk....
Az adatok:
1969-s évjárat; 1,3 F-s motorkódú szimplaszívós motor, teljesen gyári, érintetlen karosszéria, patinás belső.
Hamarosan megkezdődik a rehabilitálás és még idén Minkával vizsgázik az új jövevény. A keresztelő-névadó ünnepséget csak ezek után tartjuk. :)

1 megjegyzés:

bálint írta...

hmm, elég sok a hasonlóság...

közel van a miénkhez évjáratban és rendszámban is :)

az életük is hasonló, mert a sárga is bejárta európa nagy részét :)