2013. január 13., vasárnap

1969

Az évről szóló bejegyzéssorozatom utolsó gondolatai a Magyarországon történt és magyar vonatkozású érdekességekkel foglalkozik.
Az év legelső említésre méltó eseménye, hogy márciusban Budapesten átadják a Magyar Televízió színes adóberendezését, egy hónappal később a tehetősebbek már színesben élvezhetik is a tv-adást.
Egy gombóc fagyi 50 fillérért hűsítette az emberek torkát ezen a nyáron. Az Omega együttesnek új lemeze jelenik meg 10000 lépés címmel, a bakeliten olyan slágerekkel mint a Gyöngyhajú lány és a Petróleum lámpa.
A Magyar Labdarúgó Bajnokságban az UTE duplázik, a Magyar Kupát is elhódítja, második a Honvéd, bronzérmes a Ferencváros lett.
A BKV forgalomba állítja a kalauz nélküli kocsijait. (szerk. megj. talán ezzel indult meg hanyatlása útján). A Malév egyik repülőgépe túlfut az Isztambuli reptér kifutópályáján és súlyos balesetet szenved.
December hónapban bemutatják a Szelid motorosok című filmet, mint a nagy amerikai szabadság képsorozatát. Az év utolsó napján Budapesten megnyitják a Duna Intercontinental Szállót, a szocialista haza első nyugati színvonalú hotelét. Az épület Finta József tervei alapján két év alatt épült meg.
Az év magyar szülöttei Péterfy Bori - színésznő, énekesnő; Bátorfi Csilla - asztaliteniszező; Molnár Csilla - tragikus sorsú szépségkirálynő; Csősz Imre - cselgáncsozó; Hajdú B. István - sportriporter;

Nincsenek megjegyzések: