2009. március 11., szerda

Nagy téli ébresztő....

Történt, hogy egy pár hete, ahogy egy kicsit jobbra fordult az idő, kivittem Minkámat egy körre.... Az első piros lámpánál nagy meglepetés ért, nem fogott a fék! Szerencsémre a kézifék használható volt, így kellő lassulással elkerültem, hogy egy kisteher hátuljában kössek ki. Sajnos mostanáig nem volt időm foglalkozni a dologgal, de közben azért utánaérdeklődtem nálam tapasztaltabb kollégáktól, hogy mi lehet a hiba oka. Egyöntetűen a főfékhenger meghibásodását válaszolták, elereszti valahol a nyomást. Persze ezzel nem voltam én meggyőzve és mindenképpen látni akartam saját szememmel, mi a helyzet a fékdobok mögött, milyen állapotban van a lassításra hivatott egység. Ma levettem a jobb első fékdobot és örömmel nyugtáztam, hogy alatta minden rendben. Külsőleg végigvizsgálva a többi egységet is sehol nem tapasztaltam fékfolyadék folyást, így csak a főfékhengert kell cserélnem.

Ha már lent volt a kerék, felpróbáltam az új KPZ felniket. Szépen mutatnak, bár egy kicsit szélesek lesznek előre, de remélem át tudom hidalni a problémát.


Jövő héten, egy szabad délután megejtem a főfékhenger cserét, és egy általános átvizsgáláson is átesik majd Minka, egy olajcserével, szelephézagállítással kísérve. Ezek után már bátran el merek indulni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő, Terkebogos turai kastélylátogatásra.

http://terke.fw.hu/

Nincsenek megjegyzések: