2010. január 30., szombat

Aktuális hóhelyzet

Hihetetlen a természet/időjárás szeszélyessége, mert ahogy az ismeretes, ma hajnalban és délelőtt alig pár óra leforgása alatt 30-40 centiméter hó hullott az ország északi területeire, míg a Szeged és Pécs környékiek egy kis túlzással, de napsütésben sétálgathattak. Megvolt a szokott vonatkimaradás, de a ferihegyi reptér bezárásával is fokozták a kaotikus közlekedési helyzetet.
Na ez a hómennyiség a kisvárosunkat sem kerülte el, egyenesen járhatatlanná téve az utakat. A mi utcánk kicsit lejt a Duna irányába és ez bizony sok gondott okozott az autósoknak. Egy márkatárs taxit fél órán keresztül tologattak, amíg kiszabadult a hó fogságából (Minka garázsbaállós trepnijei voltak segítségére :) ). De ezek után megérkezett a felmentő sereg. Egy kedves szomszédunknak földmunkákkal foglalkozó cége van, így kirendelte az egyik caterpillarjat egy tolólapáttal, hogy rendezze a környéket. Alig 1,5 óra alatt lehordta a kisgép az összes havat a Dunapartra ahol senkit sem zavar a közlekedésben. Minka az egész munkát a garázs biztonságából szemlélte.
Én személy szerint örülök, hogy végre részünk lehet egy kis télben, mert erre már évek óta nem volt példa. De már alig várjuk a jó időt, és a következő nagyobb szünetben nekikezdünk a Bordó "terápiás kezelésének"..... :)
Köszönjük a nagy segítséget és hómunkát az Excavation-2001 Kft-nek.

Nincsenek megjegyzések: