2010. június 1., kedd

Kortalan Bogarasok

Sokszor látunk olyat, hogy apuci hobbyját folytatja, csodálja egy gyermek. Valahogy így van ez a bogarassággal is annyival másképpen, hogy ebből a hobbyból nem lehet "kinőni"....
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Schmidt Péter bácsi, aki az idei Westendes Rajzásra 87 évesen saját bogarával érkezett vagy Rajta Józsi bácsi, aki már sajnos több mint egy éve nincsen közöttünk és aki még utolsó éveiben is őszinte szeretettel várta az ifjabb bogaras generáció látogatását garázsában, kedves történeteit mesélve (2008-ban még mi is meghallgathattuk a híres butykos-vándorbot történetét).
Egy különleges kortalan bogarasra lettem figyelmes tavaly Fürstenfeldben. Nagyon meglepő volt számomra, hogy egy szolíd, de kítűnő állapotú ovál volánja mögött egy idős hölgyet pillantottam meg. Ritka a hölgyek között, aki ennyire ragaszkodna az autójához és még találkozóra is ellátogat vele.
De itt említhetném Manyi nénit is, aki megőrizte nekünk a Bordónkat, bár a férje őt soha nem engedte vezetni. Figyeljünk rájuk, kérdezzük őket történeteikről és legfőképpen tiszteljük őket, hiszen a hazai Kortalan Bogarasok úttörő szerepet vállaltak a magyar bogarazásban.

Nincsenek megjegyzések: