2012. március 21., szerda

Furcsa mozgolódás

Most már, így pár év elteltével talán elmondhatom magamról, hogy gyógyíthatatlan bogaras vagyok és ebből adódóan bogaras szemmel járok a nagyvilágban és a városban. Azonban azt kell mondanom, hogy furcsa dolgok történtek az elmúlt héten Vácon, mégpedig megugrott a városban leledző egy négyzetkilométerre jutó bogarak száma. Ma például két számomra teljesen ismeretlen bogárral is találkoztam és nem úgy néztek ki, mint amik átutazóban járnának, sokkal inkább mintha a garázs mélyéről előbányászva kerültek volna ki. Az egyik este pedig egy töklámpás vonult végig a főúton, majd a művelődési háznál kirakva utasát tovább száguldott.
Az okfejtést még végzem, de a "válságautó" vonalon elindulva kicsit magas fogyasztása kizárná a esetleges kategóriából, de az alacsony adóbesorolás és viszonylag olcsó biztosítás mégis ideális havi bevásárló autóvá teszi a bogarat - bár a csomagtartója igencsak szűkös egy nagycsaládos bevásárlólistának.
Mindenesetre ezek a dolgok arra sarkalnak, hogy Minkát is előbányásszam, végtére is itt minden róla szól, de már annyit ígérgettem és írtam le ezt, hogy már csak pironkodva osztom meg az olyan irányú gondolataimat, hogy keskeny futómű, ültetőcsonk, tárcsafék és Rajzás 2012. Sajnos egyre valószínűbbnek tűnik a matematika nyelvén megfogalmazva, hogy ennek a négy halmaznak nem lesz közös részhalmaza. Persze mindig van egy "B" variáns vagy egy Jolly Joker, amit nálunk Bordónak hívnak, de azért igyekezzünk...

Nincsenek megjegyzések: