2012. november 2., péntek

1969

Olvashattatok már egy bejegyzéssorozatot 1968-ról, Minka gyártásának évéről. Hasonló apropóból most 1969-ről írok, a Bordó összeszerelésének időszakából.
Az év nagy "Bogaras eseménye"- értem ezt úgy, hogy a leginkább összeegyeztethető valami a bogaras életérzéssel, ha létezik ilyesmi -, az nem volt más, mint a New York államban megrendezett Woodstock-i fesztivál. Az év nyarának derekán, augusztus 15. és 17. között tartották a fergeteges rock-partyt, a becslések szerint félmillió résztvevővel, "3 nap a békének és a zenének" szlogennel. A Színpadon többek között nem kisebb nevek kaptak időt és teret, mint Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin és Santana. A puritán körülmények, amit egy magánember 240 hektáros farmja adott, a kor fényképeinek tanúsága szerint nem okoztak gondot a szabadelvű fiataloknak, talán a jól megtömött "harsonák" is könnyítettek a nehézségeken.
Azóta legendává váló történelmi esemény talán nem véletlen ihleti meg a mai kor bogarasait, így találkozunk az alábbi buszhoz hasonló színesre pingált hippi buszokkal és bogarakkal, vagy éppen hasonló névre keresztelt (VWoodstock) Tiszántúli magyar találkozóval, a lazulás és felhőtlen termálfürdőzés jegyében.

Nincsenek megjegyzések: