2013. augusztus 25., vasárnap

Nyárvége - Sződligeti Veterán Találkozó

Lassan kezdődik az új tanév, amitől kezd rángógörcsöm lenni, mert nem telt el hét úgy a "nyáriszünetben", hogy így vagy úgy, de ne kellett volna az iskola ügyeivel foglalkoznom. Ezen próbáltam úgy javítani, hogy az elmúlt hetekben jó pár napot eltöltöttem egy motorfelújító gépműhelyben, ahol végre jól összeolajozhattam magam. Csinálhattam minden érdekeset, szelepköszörülést, hengerfej síkolást, motorblokk összefűzést, jól éreztem magamat.... :D
Erre a hétre pedig a tegnapi Sződligeti Veterán Találkozó tette fel a koronát. Bár volt munkám vele bőven, ügyességi játékokat készítettem elő és bonyolítottam le, amiben annyira elfáradtam, hogy tegnap már nem is volt erőm ide bejegyzést írni, fürdés után csak bedőltem az ágyba.
De a találkozóról: Szenzációs volt! Az őszintét megvallva a tavalyi alacsony résztvevőszámból kiindulva és, hogy az idei időpont munkanapi szombatra esett nem sok jót vártam. De óriási pozitívat csalódtam, annyira, hogy ha három felé osztódtam volna, lehet akkor is kevés lettem volna a teendők elvégzésére: előkészíteni, kipakolni, érkezőket parkoltatni, versenyszámokat bonyolítani, közben a feltett kérdésekre válaszolni... A tényekre alapozva, a résztvevőszám megközelítette az egykori csúcsot - több mint 100 veterán jármű érkezett a rendezvényre, ezzel megtöltve a rendelkezésre álló teret. A résztvevők igen aktívak voltak, a megjelentek negyede részt vett az ügyességi versenyekben, néha igen komolyan, néha viccesre véve a figurát.
Részemről egyetlen viszonylagos biztonsággal mozgó járművel érkeztem a buliba - a Bordóval, bár az utóbbi napokban valami nyikorgást hallat az első futóműből. A nap vége pedig úgy alakult, hogy a hivatalos zárás után egészen 7 óráig a helyszínen maradtunk páran a váciak közül, gyújtásállításokkal és sztorizgatásokkal múlatva az időt...
És hogy mi a szép a nyárvégében, van még bőven hátra év végéig és hátralévő találkozókból is lehet még válogatni: MBK évzáró, Tatabányai Bogártali, Transporter találkozó vagy időben a legközelebbi említve, a Fürstenfeldi találkozó.

Nincsenek megjegyzések: