2013. szeptember 2., hétfő

Fürstenfeld

A hét elején még volt egy bátor gondolatom, hogy bogárral, de aztán letettem róla, mert értekezlet, utolsó tennivalók és nem sikerült felkészíteni a Bordót a közel 350km-s útra, plusz úgy alakult, hogy a hazaúton pakolóhely is kellett és két nagy doboz ágyneműnek nem a bogár lett volna az ideális szállítóeszköze.
Akkor kicsit bővebben az előestéről:
Valahogy nagyon elmaradt ez a Nacht-Party az előzőtől, mondjuk csak annyiban, hogy a komplett DKT mezőny hiányzott a Mc' parkolójából. Ez csak annyiban rontotta a bulit, hogy a járművek minőségükben alulmúlták az első kezdeményezést, bár nem elhanyagolandó, hogy most viszont érdekes buszokat láttunk, ahogy a helyszíni közvetítésben írtam is, "rájukkattantam" - kellene egy.
A találkozóról:
Eddigi bogaras pályafutásom alatt négyszer voltam itt - az első kivételével mindig bogár nélkül: első alkalommal az újdonság ereje nyűgözött le, másodjára a Schwimmwagen parádé, két évvel ezelőtt a résztvevőszám. Az idei volt az első "csalódás", mindössze két "úszókocsi" volt, mintha alkatrészesek is kevesebben lettek volna és saccolásom szerint a résztvevő járművek sem érték el az eddigi általam is átélt csúcsot, valamint a magyarok osztrákok aránya is 40-60% volt. Ez utóbbi egy kicsit imidzs rombolólag hatott -> menjünk Ausztriába bogártalálkozóra, aztán magyarul alkudó osztrák kereskedővel és tényleg nagyon sok magyar résztvevővel és látogatóval találkoztunk, de minden kétséget kizárólag készülnek és számítanak már a fürstenfeldiek a magyarokra.
De hogy mennyire lehet csalódás egy olyan találkozó, ahol gyönyörű környezetben, tökéletesen kiépített infrastruktúrával, megjelenik 500 közeli léghűtéses, gyakorlatilag minden féle-fajtája, minden stílusban. Szóval továbbra is egyértelmű etalon találkozóról van szó.
Erre a napra is maradtak a buszok az elsőszámú favoritok nálam, azok közül is a T2-s használati tárgyak, azaz a kastenek és pritschék. Ezeket prezentálom a képeken. Volt sok szép 65' előtti bogár és egyetlen állólámpás, amit igazán kiemelnék. Tréleren hozták egy 1500-s szürke automatát, eladó táblával lehelletfinoman ültetve, a kerékjáratokba Weltmeister csavarozva. Említésre méltóak a ritkaságok: Fridolin, Karmann Ghia, Bullizei T1 és az AlpVolks zöld-fehér.
A kedvenc

Nincsenek megjegyzések: