2009. június 26., péntek

Bálint Barátom 71'-se

A héten, szerdán és csütörtökön is bogaraztam egy kicsit. Egyik apropó sem kötődött semmilyen rendezvényhez, mégis szorosan kapcsolódott a bogárhoz, bogarazáshoz és Minkához, mert vele utaztam a helyszínekre.
Mindkét nap Bálint barátom 71’ bogara volt az események középpontjában, akit igyekeztünk az igen hosszúnak mondható, 5 éves „garázsfogságból” kiszabadítani. Szerdán elértük, hogy beinduljon a motor, majd csütörtökön átvontattuk Katalinpusztáról Verőcére a Bogártuning.hu műhelyébe, hogy tüzetesebb átvizsgáláson essen át az igen patinás bogárka. Meg kellett állapítanunk, hogy a komplett üzemanyag ellátó rendszer teljes megújuláson kell, hogy átessen a műszaki vizsga előtt, a tanktól egészen a karburátorig.
Ez a bogár minden vesződséget megérdemel, mert igen komoly kuriózumnak számít, mivel apáról fiúra száll tulajdonjoga megszületése óta. Ugyanis 1971 márciusában vette át a Merkur kft-től Bálint barátom nagypapája az autót, aminek később a fia, majd most Bálint fogja megragadni a kormányát.
Egy igazi patinás autóról van szó, gyári, felújítatlan motorral, eredeti belsővel. A futómű, illetve a fékek, már átestek korábban egy felújításon és új taposókat, küszöböket, gyárihoz hasonló árnyalatú festést is kapott már a kasztni. Összességében egy nagyon jó állapotú bogika, ami ismét a Vác közeli utakat fogja szelni.



1 megjegyzés:

bálint írta...

hehh, ezt eddig nem is láttam :D

nem mondtad, h mihez csinálod a lesifotókat :)