2009. július 11., szombat

Veterán Találkozó Érsekvadkert

A sokat emlegetett gazdasági válság utolért engem is, vagyis kicsit másképpen nézve a dolgot, a többnapos hazai találkozókat fel kell áldoznunk, a ritkább léghűtéses VW-kat kínáló külföldi találkozók oltárán. Ennek az elvnek esett áldozatául az előző hónapban az első Fonyódi találkozó, a múlt hétvégén a hamvaiból újra éledő Gárdonyi Bogártali és ezen a hétvégén, a Tisza-tó partján megrendezett V. Kiskörei Bogártalálkozó. Cserébe benne van a naptárunkban az augusztusi Gaal-i találkozó és a kétévente megrendezésre kerülő Fürstenfeldi Käfermeeting szeptember elején. De hogy mi se maradjunk esemény nélkül, amíg a Váci csapat nagyja a Tisza mellett ejtőzik, a veterán újság naptárában az Érsekvadkerti Veterántalálkozón akad meg a szemem. Kapva kaptunk az alkalmon, útra keltünk Noémivel és anyukájával, hogy összekötve a kellemest a hasznossal megmutassuk az összegyűlt műkedvelőknek Minkát és meglátogassuk a szintén Vadkerten lakó Noémi nagymamáját.
Egy igen családias és baráti hangulatú találkozóba csöppentünk bele úgy délután 2 óra magasságában, ahol rögtön nagyon finom gulyáslevessel vártak minket, majd az ebéd elfogyasztása után egy modellkiállítást nézhettünk meg. A járművek mustrája után a nagymamához vettük az irányt, hogy besegítsünk a ribizliszüretbe.
Minka elég szépen húzott a kaptatókon három személlyel is, bár a meredekebb emelkedőkön érezhető volt, hogy falslevegő beáramlással és gyújtáshibákkal továbbra is küzdünk. Ezért erősen fontolóra veszem egy új brosol karburátor – bár bennem kétségek merülnek fel a minőségével kapcsolatban – és egy elektromos gyújtás beszerelésén.
Köszönjük a finom ebédet és a mai találkozó megszervezését Holakovszki Istvánnak!

Noémi kedvence a kis Puch

Csoportkép

Minka a "nagy vasak" mellett

Nincsenek megjegyzések: