2010. április 12., hétfő

Kedvencek

Ma a léghűtéses VW-k legelegánsabb, legsportosabb formájának egy példánya kerül terítékre a "kedvencek rovat"-ban. Az a helyzet a Karmann Ghiakkal, hogy nem igazán fogtak meg, mert ha már sportautót keresnék és ehhez elég tőkém lenne, inkább a korabeli Porsche tesók között válogatnék, bár ehhez azért jobban ki kellene ürítenem a tárcám. Az viszont vitathatatlan, hogy a ghiak formavilága igen is tetszetős a vw flottában, legyen szó typ 14 vagy 34-s modellről.
A képeken látható osztrák tulajdonú példányba viszont "szerelmes" lettem. Első pillantásra megtetszett az egyszerűsége, a gyárias kinézete és a színvilága (csak annyit jegyeznék meg a színnel kapcsolatban, hogy ez a szürke árnyalat igen népszerű manapság a felújítók körében). Nagyon illenek az összképbe a korai Sprintstarok és a hasmagasság is igazodik az osztrák vizsgakövetelményekhez, ezzel garantált a kényelmes autózhatóság.... :)
Remélem a 2011-s Fürstenfeldi találkozón is viszont láthatom!

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy egy újabb magyar blogról szóljak. Ahogy arra annak címe is utal - Route 71 Garage - ismét a Balaton közelébe irányulunk, Ákos barátomhoz Szigligetre. A 2007-s Fürstenfeldi találkozón kezdődött barátságunk. Akkor még tetszetős piros Golf I-sével jött a találkozóra, mára már viszont két léghűtéses is gazdagítja náluk a családi flottát. Ő maga egy JeansBug felújításába kezdett, míg testvére egy T2b pritsche-ből készít a tervek szerint egy jó kis party autót. A blogon a két járgány épülését követhetitek szemmel.

http://71garage.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések: