2015. szeptember 6., vasárnap

Fürstenfeld 2015

Teljesítettük a hétvégi túrát, így a mai hat órás autókázás után mindannyian épségben hazaérkeztünk. Bordóra nem lehet panasz, nagyon szépen teljesített az úton alig 7 liter feletti átlagfogyasztással a közel 700 km-n. Persze nem hajszoltam, csak a főútvonalon közlekedtünk a 80 km/h körüli tempóban. Ami a lényeg, hogy nagyon jól esett 6 év után ismét bogárral átlépni Ausztria felé a határt.
De pörögjünk vissza a délelőttre. A találkozó remek volt, ahogy az megszokott. Az időjárás kegyes volt, verőfényes napsütés egészen délig, aztán felhősödés és miután mi elindultunk kb 1 után valószínűsítem volt egy kis zuhé is. Természetesen megjelent a hazai bogarasok krémje is a szabadstrand területén, bár nekem ránézésre az összlátogatottság elmaradt a két évvel ezelőttihez képest. Ettől függetlenül akadtak ezért érdekességek, pl. cabrio rendőrségi bogár, több ghia, vagy azok a bizonyos osztrákos átgondolások (porschebogarak).... Akadt 2-3 kedvenc is a sokaságban, ezeket a levegősöket, ahogy szoktam egy-egy bejegyzést nekik szentelve mutatom majd be. Példaértékű számomra az Alpvolks csapatának a megjelenése a rendezvényen, az egész brigád egységes és összetartó és nem süllyednek az alpári szintre. Nekem ez hiányzik a hazai közegből...
Azért legyen negatívum is: a hazai utak állapotát még mindig nem sikerült európai szintre emelni. Bár már vannak jelek a törekvésre pl. már körvonalazódni látszik a Csornát Szombathellyel összekötő kétszerkettes gyorsforgalmi, azért egy-egy felmarást még mindig elfelejtenek kitáblázni és vészfékezés után egy kamionnal a hátsómban 30-40-nel megérkezni egy 8 cm-s törésre elég megrázó és lelket meggyötrő élmény... Hogy mindezt kipihenjem ismét el kell telnie jó néhány évnek mire bogárral nyugatra indulok.

Nincsenek megjegyzések: